IQ-lypsimet


IQ-lypsin sopii kaikille lehmille, sillä siinä kaikki on viritetty optimaalisen istuvuuden mukaan. Lyhyen maitoletkun taipuisa osuus on kaksinkertainen perinteiseen verrattuna, letkun muoto on trimmattu maksimaaliseen joustavuuteen, nipat ja tarkkailulasit on poistettu.
Maksimaalisen joustavuuden ja optimaalisen painojakauman yhdistelmä takaa, että IQ on aina turvallisesti kiinnittynyt vetimiin. Yhdyskappaleen painopisteen asema ja letkuyhteiden sijainti pitävät IQ:n aina oikeassa asennossa. Paino kohdistuu juuri sinne, missä sitä tarvitaan: 80% vetimille ja 20% yhdyskappaleelle. Jokaisen neljänneksen nopea ja stressitön lypsy voidaan toteuttaa tehokkaasti ilman ylimääräistä ilman ”ryystämistä” putkistoon tai maidon sekaan.

IQ = neljä tietä parempaan maidon laatuun.
Yhdyskappale on suunniteltu lehmän luonnollista utarerakennetta seuraten ja se on jaettu neljään kammioon. Perinteisestä yhdyskappaleesta poiketen maitoa ei enää koota yhteen vaan se johdetaan neljänneskohtaisesti kanavoiden letkuyhteelle. Yhdyskappaleen kallistettujen kammioiden ansiosta se tapahtuu nopeammin ja hellävaraisemmin kuin ennen. IQ estää myös vedinten väliset tartunnat ja utare säilyy terveenä.

IQ:n käyttö ja huolto on helpompaa kuin aikaisemmin. Irrotuksen korkea ripustuspiste takaa sen, että lypsin ja vedinkupit riippuvat asennossa, jossa ne ovat aina valmiina kiinnitettäväksi uudelleen. Automaattinen alipaineen kytkentä takaa vedinkuppien kiinnityksen hiljaisesti, nopeasti ja ergonomisessa asennossa. Se, miten lypsin kiinnitetään, on kiinni vain lypsäjästä. Vedinkupit voi kiinnittää yksitellen tai kaikki neljä samanaikaisesti.
Myös silikonikumien rakenne on uusi: niiden vaihto on helppoa ja nopeaa, asennusvirheitä ei tule, ajansäästö entiseen verrattuna jopa 50% eikä vaihtotyö vaadi voimaa tai työkaluja.