Ritilä- ja käytävämatot


Animat on maailman johtava kumimattojen valmistaja, jonka matot on tehty kestämään kovaa kulutusta.

  • lantakäytäville
  • ritilöille
  • makuuparsiin
  • lypsyasemalle
  • kokoomatilaan
  • myös hevostalleihin karsinoihin ja käytäville

ANIMAT Interlock – matot lantakäytäville ja kokoomatilaan

Interlock-matoilla saat yhtenäisen ja eläimille mukavan alustan koko lantakäytävän mitalle. 19 mm paksu matto on pinnaltaan vasarakuvioitu, mikä lisää pitoa ja estää liukastumisia. Pohjastaan matto on uritettu.
Matot on helppo puhdistaa eivätkä ne ime itseensä kosteutta. Korkeatasoista hygieniaa on helppo ylläpitää.
Miellyttävä ja turvallinen alusta edistää eläinten luontaista käyttäytymistä esim. kiimassa. Eläinten kiimat on helpompi havaita.
Interlock-lukitus pitää matot hyvin paikoillaan. Matot on helppo asentaa ja liittää toisiinsa. Kiinnitys varmistetaan ruostumattomilla teräsnauloilla.
Lantaraapan uran molemmin puolin voidaan asentaa lisävarusteena saatava 19,1 x 101,6 mm:n muovilista, mikä lisää käyttöturvallisuutta.
Interlock-käytävämatot valmistetaan mittojen mukaan juuri sinun pihattosi mukaisesti.

ANIMAT-ritilämatot

Ritilämatoilla saat eläimille miellyttävän ja luistamattoman alusta ritiläpohjaisiin pihattoihin. Ritilämatto on paksuudeltaan 19 mm ja se valmistetaan pihatossasi olevien ritilöiden mittojen mukaisesti.
Ritilämatot liitetään toisiinsa Interlock-lukituksella tai puskusaumoilla. Kiinnitys ritilöihin tapahtuu erikoisvalmisteisten muoviankkureiden avulla. Asennus on helppoa ja nopeaa.
Matot on helppo puhdistaa eivätkä ne ime itseensä kosteutta. Korkeatasoista hygieniaa on helppo ylläpitää.
Miellyttävä ja turvallinen alusta edistää eläinten luontaista käyttäytymistä esim. kiimassa. Eläinten kiimat on helpompi havaita.

ANIMAT-ritilämatot myös lihanautakasvattamoihin

Käytännön havaintoja tuottajilta ritilämatoista lihanautakasvattamoissa:
– eläimet ovat vähemmän stressaantuneita johtuen siitä tosiasiasta, että eläimet pystyvät liikkumaan karsinassa ilman liukastumisvaaraa
– eläimet käyttäytyvät luonnollisemmin ylös noustessaan ja makuulle asettuessaan karsinoissa, joissa kumimatot
– enemmän luontaista lepokäyttäytymistä pitkien jalkeilla oloaikojen ja sitä seuraavien pitkien makuujaksojen sijaan. Toisin sanoen eläimet makaavat ja seisovat lyhyempiä aikoja useammin => eläimet vierailevat useammin syömässä

Ritilämatto lihakarjalle:
– paksuus 19 mm
– parempi pito eläimen ylös noustessa ja makuulla asettuessa
– toimii pehmentävänä tyynynä kovan betonipinnan päällä vähentäen etujalkojen polvien ja kintereiden vammoja ja turvotusta
– suurempi rehunkäyttö ja nopeampi kasvu
– vähemmän loukkaantumisia